مریم آفریدونی؛ مهدی نوری پور
چکیده
کشاورزی مهمترین بخش در تهیه محصولات غذایی است. با توجه به اینکه کشاورزان برای تولید محصولات بیشتر از فناوریهای جدید استفاده میکنند، میتوانند اثرات تخریبی زیادی بر محیطزیست داشته باشند. آنچه در زمینه محیطزیست مهم و قابلتأمل میباشد اثری است که دانش محیط زیستی بر روی بهبود رفتارهای محیط زیستی دارد. لذا پژوهش حاضر ...
بیشتر
کشاورزی مهمترین بخش در تهیه محصولات غذایی است. با توجه به اینکه کشاورزان برای تولید محصولات بیشتر از فناوریهای جدید استفاده میکنند، میتوانند اثرات تخریبی زیادی بر محیطزیست داشته باشند. آنچه در زمینه محیطزیست مهم و قابلتأمل میباشد اثری است که دانش محیط زیستی بر روی بهبود رفتارهای محیط زیستی دارد. لذا پژوهش حاضر با هدف واکاوی عوامل تأثیرگذار بر دانش محیط زیستی گندمکاران انجام گرفت. جامعه آماری پژوهش حاضر 380 نفر از گندمکاران آبیکار بخش مرکزی شهرستان کهگیلویه بود که بر اساس جدول کرجسی و مورگان 181 نفر از گندمکاران بهعنوان نمونه انتخاب گردید و روش نمونهگیری روش تصادفی ساده انتخاب شد. روایی صوری این پرسشنامه از طریق متخصصان موضوعی تأیید شد و آلفای کرونباخ برای سنجههای 56/0 تا 83/0 حاکی از پایایی مناسب پرسشنامه بود. تجزیهوتحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS21 انجام شد.یافتههای پژوهش نشان داد که گندمکاران بخش مرکزی، از دانش محیطزیستی مناسبی برخوردار نیستند. همچنین نتایج حاصل از تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی نشان داد که متغیرهای میزان درآمد غیر کشاورزی، پایبندی به عرف، شرکت در دورههای آموزشی-ترویجی، عضویت، سابقه کشت گندم و تحصیلات از مهمترین تعیینکننده های دانش محیط زیستی گندمکاران بودند.