مرتضی اکبری؛ سید علی بدری؛ مریم شامانیان؛ سماء امینی
چکیده
هدف این پژوهش تحلیل اهداف و انگیزههای کشاورزان ارگانیککار و موانع توسعه کشت ارگانیک در شهرستان روانسر بود، که بهصورت پیمایشی به واکاوی دیدگاه گروه هدف پرداخته است. جامعه آماری تحقیق شامل کشاورزان ارگانیککار غلات شهرستان روانسر هستند که تعداد 51 کشاورز ارگانیککار به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. تحلیل ...
بیشتر
هدف این پژوهش تحلیل اهداف و انگیزههای کشاورزان ارگانیککار و موانع توسعه کشت ارگانیک در شهرستان روانسر بود، که بهصورت پیمایشی به واکاوی دیدگاه گروه هدف پرداخته است. جامعه آماری تحقیق شامل کشاورزان ارگانیککار غلات شهرستان روانسر هستند که تعداد 51 کشاورز ارگانیککار به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS انجام شد. یافتهها حاکی از آن است که کشاورزان ارگانیککار بیشترین اهمیت را برای سلامت غذایی و نیز فواید کوتاهمدت آن قائل بودهاند و به ترتیب اولویت، ابتدا انگیزههای اجتماعی، سپس انگیزههای زیستمحیطی و درنهایت انگیزههای اقتصادی و مادی برای کشاورزان ارگانیک کار ایجاد انگیزش میکنند. مهمترین موانع کشت ارگانیک را در بازار رسانی و عدمحمایت دولت از این نوع محصولات، عدم وجود استانداردهای لازم جهت تأیید و عرضه این محصولات به بازار و عدم آموزش و اطلاعرسانی در این زمینه ذکر کردهاند.