آموزش محیط زیست
مهران فرج اللهی؛ علیرضا نعمتی؛ نازیلا خطیب زنجانی؛ طلعت دیبا واجاری
چکیده
هدف اصلی این پژوهش، تحلیل عوامل مرتبط با بهکارگیری یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک بوده است. روش این پژوهش کمی و کیفی (آمیخته) بوده و از نظر هدف، یک تحقیق کاربردی است. جامعه آماری تحقیق کارشناسان اداره جهاد کشاورزی در استان آذربایجان شرقی (429= N) بودند که بر اساس فرمول کوکران، شمار 202 تن به روش نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند. ...
بیشتر
هدف اصلی این پژوهش، تحلیل عوامل مرتبط با بهکارگیری یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک بوده است. روش این پژوهش کمی و کیفی (آمیخته) بوده و از نظر هدف، یک تحقیق کاربردی است. جامعه آماری تحقیق کارشناسان اداره جهاد کشاورزی در استان آذربایجان شرقی (429= N) بودند که بر اساس فرمول کوکران، شمار 202 تن به روش نمونهگیری خوشهای انتخاب شدند. ابزار جمعآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بود که روایی محتوایی آن با نظر متخصصان تأیید شد. پایایی اولیه برای بخشهای مختلف پرسشنامه با استفاده از محاسبه آلفای کرونباخ به دست آمد (77/0 تا 93/0). روایـی سـازه و پایایـی ترکیبـی (CR) ابـزار تحقیـق نیز با بـرآورد مدل انـدازه گیری و پس از اعمـال اصلاحهای لازم به دست آمد. دادههـا بـا استفاده از SPSS20 و AMOS20 در قالب مدلسـازی معادلههای سـاختاری تحلیل شد. نتایج تحقیق نشان داد؛ 1/85 درصد از کارشناسان موردمطالعه از نظر میزان مهارت کار با ابزارهای یادگیری سیار در سطح متوسط به بالا بوده اند، همچنین از نظر نگرش، 2/71 درصد از آنان، سطح نگرش متوسط و بالاتر نسبت به بهکارگیری یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک داشته اند. در نهایت تحلیل مدل ساختاری نشان داد؛ عاملهای خودکارآمدی، نگرش، مزیت فناوری، عامل اجتماعی و شرایط تسهیلکننده با بهکارگیری یادگیری سیار در آموزش کشاورزی ارگانیک رابطه مثبت داشته و درمجموع 95 درصد از واریانس آن را تبیین نموده است.
یحیی صافی سیس؛ احمد رضوانفر
چکیده
آموزش عامل اصلی توسعه کشاورزی است و تربیت نیروی انسانی متخصص و محقق مهمترین عامل در جهت توسعه کشاورزی ارگانیک است. این نیروی انسانی میتواند تمامی کنشگران درگیر در این نظام کشاورزی را در برگیرد. هدف این پژوهش، شناسایی عوامل مؤثر بر الزامهای آموزشی توسعه کشاورزی ارگانیک از دیدگاه کارشناسان کشاورزی بود. جامعه آماری این پژوهش، ...
بیشتر
آموزش عامل اصلی توسعه کشاورزی است و تربیت نیروی انسانی متخصص و محقق مهمترین عامل در جهت توسعه کشاورزی ارگانیک است. این نیروی انسانی میتواند تمامی کنشگران درگیر در این نظام کشاورزی را در برگیرد. هدف این پژوهش، شناسایی عوامل مؤثر بر الزامهای آموزشی توسعه کشاورزی ارگانیک از دیدگاه کارشناسان کشاورزی بود. جامعه آماری این پژوهش، کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بودند (837=N). برای این جامعه آماری، با استفاده از جدول کرجسی و مورگان، حجم نمونه 264 نفر تعیین شد که برای کاهش خطا و پوشش پرسشنامه های بی پاسخ، این تعداد به 310 نفر افزایش یافت و بهصورت نمونه گیری تصادفی ساده موردمطالعه قرار گرفتند. ابزار اصلی جمعآوری دادهها در این پژوهش، پرسشنامه بود. روایی پرسشنامه با نظر استادان دانشگاه تهران تأیید شد و پایایی آن نیز با ضریب تتای ترتیبی تأیید شد. نتایج تحلیل عاملی نشان داد که عوامل مؤثر بر الزامهای آموزشی توسعه کشاورزی ارگانیک را میتوان در شش عامل سیاستگذاری، مدیریتی، تحقیقاتی، ترویجی، زراعی و مصرفی خلاصه کرد. این عوامل درمجموع 58 درصد از واریانس عاملهای مؤثر بر الزام های آموزشی توسعه کشاورزی ارگانیک را تبیین کردند. بر اساس نتایج بهدستآمده، ایجاد دوره های آموزشی در زمینه مدیریت تلفیقی آفات (IPM)، بازاریابی کشاورزی، کارآفرینی کشاورزی با محوریت کشاورزی ارگانیک و همچنین پژوهش های بیشتر بر روی کاهش هزینه تولید محصولات ارگانیک پیشنهاد میشود.
مرتضی اکبری؛ سید علی بدری؛ مریم شامانیان؛ سماء امینی
چکیده
هدف این پژوهش تحلیل اهداف و انگیزههای کشاورزان ارگانیککار و موانع توسعه کشت ارگانیک در شهرستان روانسر بود، که بهصورت پیمایشی به واکاوی دیدگاه گروه هدف پرداخته است. جامعه آماری تحقیق شامل کشاورزان ارگانیککار غلات شهرستان روانسر هستند که تعداد 51 کشاورز ارگانیککار به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. تحلیل ...
بیشتر
هدف این پژوهش تحلیل اهداف و انگیزههای کشاورزان ارگانیککار و موانع توسعه کشت ارگانیک در شهرستان روانسر بود، که بهصورت پیمایشی به واکاوی دیدگاه گروه هدف پرداخته است. جامعه آماری تحقیق شامل کشاورزان ارگانیککار غلات شهرستان روانسر هستند که تعداد 51 کشاورز ارگانیککار به روش نمونهگیری تصادفی ساده انتخاب شدند. تحلیل دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS انجام شد. یافتهها حاکی از آن است که کشاورزان ارگانیککار بیشترین اهمیت را برای سلامت غذایی و نیز فواید کوتاهمدت آن قائل بودهاند و به ترتیب اولویت، ابتدا انگیزههای اجتماعی، سپس انگیزههای زیستمحیطی و درنهایت انگیزههای اقتصادی و مادی برای کشاورزان ارگانیک کار ایجاد انگیزش میکنند. مهمترین موانع کشت ارگانیک را در بازار رسانی و عدمحمایت دولت از این نوع محصولات، عدم وجود استانداردهای لازم جهت تأیید و عرضه این محصولات به بازار و عدم آموزش و اطلاعرسانی در این زمینه ذکر کردهاند.