حسن فراتی؛ امید خلج؛ مهدی نور موسوی
چکیده
هدف این پژوهش، بررسی رفتار مصرف سبز بر اساس نظریه رفتار برنامهریزیشده میباشد. پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر جمعآوری دادهها، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش مدیران، مربیان و والدین کودکان مهدکودکهای شهر قزوین میباشد که با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری، نمونه آماری 384 نفر بوده است. ابراز پژوهش پرسشنامه ...
بیشتر
هدف این پژوهش، بررسی رفتار مصرف سبز بر اساس نظریه رفتار برنامهریزیشده میباشد. پژوهش حاضر ازنظر هدف، کاربردی و ازنظر جمعآوری دادهها، توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش مدیران، مربیان و والدین کودکان مهدکودکهای شهر قزوین میباشد که با توجه به نامحدود بودن جامعه آماری، نمونه آماری 384 نفر بوده است. ابراز پژوهش پرسشنامه بوده که روایی آن از نوع محتوایی و صوری است که توسط متخصصان در این زمینه و پایایی آن با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به تأیید رسید. دادههای بهدستآمده با استفاده از معادلات ساختاری مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت. نتایج نشان میدهد که سودمندی ادراکشده بر نگرش مصرفکننده تأثیر مثبت و معنادار و ریسک ادراکشده بر نگرش مصرفکننده تأثیر منفی و معناداری دارد. همچنین تعهد اخلاقی بر هنجار ذهنی مصرفکننده، قدرت کنترل بر کنترل رفتاری مصرفکننده، باور کنترل بر کنترل رفتاری مصرفکننده، نگرش مصرفکننده بر نیات مصرفکننده، هنجار ذهنی بر نیات مصرفکننده، کنترل رفتاری بر نیات مصرفکننده و نیات رفتاری بر رفتار واقعی مصرفکننده تأثیر معناداری دارد.
سید محمدجواد سبحانی؛ امید جمشیدی؛ عباس نوروزی
چکیده
هدف این پژوهش توسعه مدلی نظاممند در جهت ارزیابی تمایل دانشجویان به خرید غذاهای ارگانیک از طریق رهیافت تئوری رفتار برنامهریزیشده بوده است. علاوه بر مؤلفههای تئوری رفتار برنامهریزیشده، این پژوهش مؤلفههایی مانند تگرش اخلاقی، انگیزه سلامت و نگرانی محیطزیستی را بر رفتار مصرف دانشجویان موردمطالعه قرار داده است. در این ...
بیشتر
هدف این پژوهش توسعه مدلی نظاممند در جهت ارزیابی تمایل دانشجویان به خرید غذاهای ارگانیک از طریق رهیافت تئوری رفتار برنامهریزیشده بوده است. علاوه بر مؤلفههای تئوری رفتار برنامهریزیشده، این پژوهش مؤلفههایی مانند تگرش اخلاقی، انگیزه سلامت و نگرانی محیطزیستی را بر رفتار مصرف دانشجویان موردمطالعه قرار داده است. در این پژوهش اطلاعات موردنیاز از میان 420 دانشجوی رشتههای کشاورزی به شیوهی نمونهگیری در دسترس جمعآوری شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامهای بود که روایی محتوای آن توسط گروهی از استادان دانشگاه تهران و تربیت مدرس تأیید گردید. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از شاخصهای مربوطه در حد مطلوب به دست آمد. دادههای بهدستآمده به روش مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شد تا میزان رابطه علی بین مؤلفههای پژوهش مشخص شود. نتایج نشان دادند که تئوری توسعهیافته رفتار برنامهریزیشده، تمایل به خرید غذای ارگانیک را در میان دانشجویان را در حد مطلوب تبیین میکند (629/0R2=). در میان مؤلفههای مدل توسعهیافته، دو مؤلفه اضافهشده شامل نگرش اخلاقی و انگیزه سلامت اثر مستقیم و معنیداری را بر تمایل به خرید غذای ارگانیک توسط دانشجویان داشتهاند. همچنین نگرانیهای محیطزیستی با اثر بر متغیر میانجی نگرش بهصورت غیرمستقیم بر تمایل به خرید دانشجویان اثر گذاشته است. بنابراین پژوهش حاضر با افزودن مؤلفهها و ساختارهای جدید در مدل رفتار برنامهریزیشده، قدرت پیشبینی چارچوب پیشنهادی را در تعیین تمایل دانشجویان برای رفتار خرید مواد غذایی ارگانیک بهبود داده است.