آموزش محیط زیست
Jahangir Karami؛ Fateme Dehghan؛ Kamran Yazdanbakhsh
چکیده
Environmental concerns of people in the community have increased due to increasing environmental problems and issues. This in turn leads to changes in consumer behavior and purchasing decisions. Therefore, the aim of this study is to investigate the effects of attitudes, mental norms, and perceived consumer behavioral control using the theory of planned behavior, taking into account the role of environmental concerns and the intention to buy green products. For this purpose, the research data was collected from a sample of 867 people in the cities and villages of Kermanshah City, and the data was ...
بیشتر
Environmental concerns of people in the community have increased due to increasing environmental problems and issues. This in turn leads to changes in consumer behavior and purchasing decisions. Therefore, the aim of this study is to investigate the effects of attitudes, mental norms, and perceived consumer behavioral control using the theory of planned behavior, taking into account the role of environmental concerns and the intention to buy green products. For this purpose, the research data was collected from a sample of 867 people in the cities and villages of Kermanshah City, and the data was analyzed by structural equation modeling. The findings revealed that attitudes (36%), mental norms (55%), and perceived behavioral control (50%) all had positive effects on pro-environmental behavior; additionally, environmental concerns (40%), and the intention to buy green products (58%), both had positive effects on pro-environmental behavior.
سید محمدجواد سبحانی؛ امید جمشیدی؛ عباس نوروزی
چکیده
هدف این پژوهش توسعه مدلی نظاممند در جهت ارزیابی تمایل دانشجویان به خرید غذاهای ارگانیک از طریق رهیافت تئوری رفتار برنامهریزیشده بوده است. علاوه بر مؤلفههای تئوری رفتار برنامهریزیشده، این پژوهش مؤلفههایی مانند تگرش اخلاقی، انگیزه سلامت و نگرانی محیطزیستی را بر رفتار مصرف دانشجویان موردمطالعه قرار داده است. در این ...
بیشتر
هدف این پژوهش توسعه مدلی نظاممند در جهت ارزیابی تمایل دانشجویان به خرید غذاهای ارگانیک از طریق رهیافت تئوری رفتار برنامهریزیشده بوده است. علاوه بر مؤلفههای تئوری رفتار برنامهریزیشده، این پژوهش مؤلفههایی مانند تگرش اخلاقی، انگیزه سلامت و نگرانی محیطزیستی را بر رفتار مصرف دانشجویان موردمطالعه قرار داده است. در این پژوهش اطلاعات موردنیاز از میان 420 دانشجوی رشتههای کشاورزی به شیوهی نمونهگیری در دسترس جمعآوری شد. ابزار پژوهش شامل پرسشنامهای بود که روایی محتوای آن توسط گروهی از استادان دانشگاه تهران و تربیت مدرس تأیید گردید. پایایی پرسشنامه نیز با استفاده از شاخصهای مربوطه در حد مطلوب به دست آمد. دادههای بهدستآمده به روش مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شد تا میزان رابطه علی بین مؤلفههای پژوهش مشخص شود. نتایج نشان دادند که تئوری توسعهیافته رفتار برنامهریزیشده، تمایل به خرید غذای ارگانیک را در میان دانشجویان را در حد مطلوب تبیین میکند (629/0R2=). در میان مؤلفههای مدل توسعهیافته، دو مؤلفه اضافهشده شامل نگرش اخلاقی و انگیزه سلامت اثر مستقیم و معنیداری را بر تمایل به خرید غذای ارگانیک توسط دانشجویان داشتهاند. همچنین نگرانیهای محیطزیستی با اثر بر متغیر میانجی نگرش بهصورت غیرمستقیم بر تمایل به خرید دانشجویان اثر گذاشته است. بنابراین پژوهش حاضر با افزودن مؤلفهها و ساختارهای جدید در مدل رفتار برنامهریزیشده، قدرت پیشبینی چارچوب پیشنهادی را در تعیین تمایل دانشجویان برای رفتار خرید مواد غذایی ارگانیک بهبود داده است.